| Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwkami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 30 min.
 Porcji: 6
 Głosów: 1Ocena: 5.00
* 30 dag poszatkowanej czerwonej kapusty,
 * 1 łyżka octu winnego,
 * 10 dag suszonych śliwek,
 * 2 pokrojone jabłka,
 * szalotka.
 sos:
 jogurt,
 sok z cytryny,
 2 łyżeczki oleju,
 2 łyżeczki miodu.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kapustę zblanszować, skropić octem winnym, dodać pokrojone na połówki lub ćwiartki śliwki, jabłka pokrojone w kostkę.
 Składniki sosu wymieszać i polać gotowym sosem sałatkę.
 Pani domu poleca: "Pyszne sałatki"
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6922 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |