przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier cytrynowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 400 ml wody
- 500 ml spirytusu
- 50 dkg cukru
- 25 dkg cytryn

Opis przygotowania:
Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, włożyć do butelki, wlać spirytus i sok. z wyciśniętych cytryn, zakorkować i pozostawić na 5 dni. Wodę zagotować z cukrem, wystudzić, połączyć ze spirytusem, przelać przez lejek z watą do innej butelki, zakorkować i pozostawić na 3 - 4 miesiące.
Przepis czytano już 5812 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin