Opis przygotowania: Galaretki dobrze rozpuścić, w 3 szklankach gotowanej gorącej wody.
Dobrze wystudzić, rozlać do dwóch naczyń na równe połowy.
Blaszkę o rozmiarze 28x24, lub dowolnej wg uznania, wyłożyć folią aluminiową.
Biszkopty rozkruszyć na dno blaszki, lub tortownicy (prawie 1/2 paczki) z jednej porcji galaretki i z drugiej odlać około 3/4 szklanki zimnej galaretki i nasączyć rozkruszone biszkopty, wstawić na chwilę do lodówki.
Mrożone truskawki, wsypać do wysokiego naczynia, rozbić drewniana pałką na miazgę.
Wlać jedna porcję galaretki, do truskawek i dobrze wymieszać, wstawić na chwilkę do lodówki (uważać żeby się nie zsiadło)
wylać gęstniejący mus truskawkowy na biszkopty.
Do zimnego mleka, wsypać gotowy krem śmietankowy, ubijać 2 min na szybkich obrotach miksera.
Gdy krem będzie gęsty, dodać drugą porcję zimnej galaretki, wymieszać i wylać na mus truskawkowy (troszkę zostawić do dekoracji)
Na wierzch ułożyć biszkopty,lub rozkruszyć wg uznania, udekorować kremem, posypać czekoladą i przybrać truskawkami, wstawić na godzinę do lodówki. Ciacho jest pychotka! polecam i życzę Smacznego |