Sałatka brokułowa | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 3 Ocena: 3.67  Składniki: - 2 szt brokułów 
- 1 duża golonka (1 1/2kg) 
- 1 duża marchewka 
- puszka kukurydzy 
- puszka fasolki szparagowej (lub świeżej ugotowanej) 
- 2 duże cebule najlepiej czerwone 
- 1 łyżka soli 
- 1 liść laurowy 
- 5 ziaren ziela angielskiego 
- 1 jogurt naturalny 
- 1 mały słoiczek majonezu 
- 3 łyżeczki curry 
- 3 łyżki duże cukru 
- 1/4 łyżeczki ostrej papryki 
- 1/4 łyżeczki kurkumy 
- 1/2 łyżeczki pieprzu
 
  | 
	Opis przygotowania: Brokuły ugotować na półtwardo z dodatkiem soli (1/2 łyżeczki). Podzielić na różyczki. 
Golonkę ugotować z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziaren ziela angielskiego pieprzu i 1/2 łyżeczki soli, wyjąć kość, skórę odrzucić mięso pokroić na dość duże kawałki. Cebule jeżeli będzie czerwona gotować z dodatkiem 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego i 1 1/2 łyżeczki cukru, gotować do momentu zmięknięcia około 2 min. Marchewkę ugotować pokroić w kostkę. Zrobić sos: jogurt, majonez, papryka, kurkuma, curry, 3 łyżki cukru i sól wg uznania wymieszać zalać wszystkie składniki odstawić do następnego dnia. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  kucharz | 
	| Przepis czytano już 12309 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |