przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Powidła z mirabelek

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 2 kg mirabelek
- 80 dag cukru

Opis przygotowania:
Bardzo dojrzałe mirabelki dokładnie umyć, oddzielić pestki. Mirabelki rozgotować w mniejszym naczyniu, a następnie zlać do płaskiego szerokiego garnka lub płaskiej miski. Można je gotować powoli nawet przez kilka dni. Gdy już są odparowane tak, że rowek zrobiony łyżką nie zlewa się, dodać cukier i jeszcze razem podgotować. Gorące powidła złożyć do wyparzonych słoików i od razu dobrze zakręcić.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4248 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin