| Kompot z miąższu owoców róży | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 1 kg owoców oczyszczonych owoców róży
 - 0,7 l wody
 - 0,5 - 0,75 dag cukru
 - 2 - 4 g kwasku cytrynowego, lub winowego
 - skórka cytrynowa lub z pomarańczy
 - lub sok z 1 cytryny
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Umyte i opłukane owoce róż pozbawia się kielichów, przecina skórkę i miąższ z jednej strony, usuwa nasiona i starannie wyskrobuje ostre, krzemionkowe włoski z wnętrza owoców, po czym powtórnie szybko opłukuje w zimnej wodzie.
 Dalsze postępowanie oraz dodatki jak w przepisie - kompot z całych owoców rózy
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 5616 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |