przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier jajeczny z masłem

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 12 dkg masła
- 15 dkg cukru pudru
- 6 żółtek
- 0.5 l czystej wódki

Opis przygotowania:
Cukier puder przesiać przez sito, ewentualne zbrylenia rozetrzeć na proszek. Masło utrzeć z cukrem pudrem na jednolitą masę dodając po jednym żółtku w trakcie ucierania. Gdy masa będzie puszysta, wówczas nie przerywając ucierania stopniowo należy wlewać alkohol. Gdy cały będzie już wlany ucierać jeszcze przez chwilę, po czym przelać do czystych butelek i szczelnie zakorkować. Pozostawić na kilka dni przed spożyciem w chłodnym miejscu.
Przepis czytano już 6200 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin