Zielony sos |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 jaja na twardo
- 1 szklanka gęstej kwaśnej śmietany
- 1/2 cytryny
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek rzeżuchy
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- szczypta cukru
- sól
|
Opis przygotowania: Z ugotowanych na twardo jaj wyjąć żółtka, przetrzeć je przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę.
Dodać sól i cukier, rozprowadzić śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i rzeżuchą, dodać drobno posiekane białka.
Wstawić na 1 - 2 godziny do lodówki.
Podawać do jaj na twardo, wędlin i pieczeni na zimno. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5357 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |