przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier kakaowy

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1.5 szklanki mleka
- 1 szklanki cukru
- 2 pełne łyżki kakao
- 0.5 paczki cukru waniliowego
- 0.25 l spirytusu
- 6 żółtek jaj

Opis przygotowania:
Kakao zaparzyć niewielką ilością wody i rozetrzeć na gęstą masę, wlać letnie mleko, rozmieszać i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodając równocześnie cukier waniliowy. Gdy masa będzie już bardzo dokładnie roztarta nie przerywając ucierania wlewać stopniowo mleko z zaparzonym kakao. Następnie stopniowo wlewać spirytus i dalej dokładnie i energicznie ucierać, tak aby składniki dokładnie się połączyły. Na koniec przelać do czystej butelki lub karafki i szczelnie zamknąć.
Przepis czytano już 5637 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin