przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pasty z twarogu

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 15 dag twarogu
- 1/4 - 1/3 szklanki mleka lub śmietany
- pęczek pokrojonej rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
albo:
1. - przecier z surowych jagód, truskawek, malin,porzeczek lub pieczonych jabłek
2. - utartą na surowo marchew, jabłko albo gruszkę
3. - pokrojony koper, ogórek lub pomidor, a w sezonie zimowym 1 łyżka pasty pomidorowej (koncentrat pomidorowy)
4. - 15 dag ryby wędzonej (szprotki, pikling, makrela itp) drobno posiekaną cebulę i 1 łyżkę usiekanej natki pietruszki
5. - 1/2 małej puszki konserwy rybnej - może być zarówno w oleju, jaki w pomidorach lub w sosie własnym, oraz posiekaną cebulę i zieloną pietruszkę

Opis przygotowania:
twaróg, mleko lub śmietanę dokładnie rozetrzeć na jednolitą masę, do której będziemy dodawać w zależności od upodobania i sezonu zestawy podane w składnikach .
pastę w zależności od rodzaju dodanych składników należy posolić lub posłodzić.
Można też dodać do niej mieloną paprykę lub mielony pieprz.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 7668 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin