|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Likier kawowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500 ml spirytusu
- 250 ml wody
- 20 ml koniaku
- 20 dkg cukru kryształu
- 5 dkg kawy naturalnej, 0.25 laski wanilii
|
Opis przygotowania: Kawę zemleć na pył, wsypać do butelki, włożyć posiekaną wanilię, zalać spirytusem, zakorkować i pozostawić na 10 dni wstrząsając codziennie butelką. Wodę zagotować z cukrem kryształem. Spirytus przecedzić przez lejek z watą, a do kawy wlać syrop, zamieszać i przecedzić jak spirytus. Żółtka utrzeć z cukrem, rozprowadzić syropem mieszając trzepaczką, wlać do butelki razem ze spirytusem i koniakiem, zakorkować, dokładnie wymieszać wstrząsając butelką. Następnie pozostawić na 5-7 dni. Przed rozlaniem wstrząsnąć butelką. |
|
|
Przepis czytano już 6926 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|