Sernik na zimno I |
|
Poziom: średni Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - upiec jasny lub ciemny biszkopt
- 1 kg sera - zmielić
- 1 kostka margaryny
- 4 żółtka
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 żółta galaretka
Piana:
- 1/2 paczki czerwonej galaretki
- 4 białka
- 1/2 szklanka cukru
- 1/4 szklanka wody
|
Opis przygotowania: Margarynę utrzeć z żółtkami i pudrem, dodawać po łyżce sera i dalej ucierać. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody, gdy zacznie tężeć dodać do masy i dać na biszkopt.
Piana: galaretkę ubić z białkami i cukrem na sztywno, do tego dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody. Delikatnie wymieszać i dodać pianę na ser |
|
|
Przepis czytano już 5841 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |