przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa ze świeżych ogórków

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 duży świeży ogórek lub 2 małe
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- kostka bulionu rozpuszczona w 1 l wody oligoceńskiej
- sok z połowy cytryny
- otarta skórka cytrynowa
- zioła (np. koper, szczypiorek, 2 listki mięty)

Opis przygotowania:
Ogórek dokładnie umyć, pokroić w kostkę i zmiksować z bulionem, czosnkiem i jogurtem.
Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny, startą skórką, pokrojonymi drobno ziołami i ochłodzić.
Opis / Uwagi:
Podawać w miseczce oszronionej lub obłożonej kostkami lodu i plastrami ogórka Przepis pochodzi z roślinnej kuchni
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 5763 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin