Mus owocowy |
|
Poziom: b. łatwy Porcji: 1 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 10 dag truskawek mogą być mrożone
- brzoskwinia, ok 15 dag
- kiwi ok 10 dag
|
Opis przygotowania: Na mus wybieramy owoce dojrzałe i dorodne.
Truskawki płuczemy, dokładnie osączamy, oczyszczamy z szypułek.
Brzoskwinie myjemy, sparzmy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Przekrawamy na pól, wyjmujemy pestki. Umyte kiwi osuszamy i cienko obieramy.
1 truskawkę, mały kawałek brzoskwini i plasterek kiwi zostawiamy do dekoracji. Owoce wkładamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
Każdy rodzaj owoców miksujemy oddzielnie i układamy na talerzyku. Deser dekorujemy odłożonymi owocami i podajemy od razu. |
|
Opis / Uwagi: Jest to porcja dla 1 osoby |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6602 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |