przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus owocowy

Poziom: b. łatwy
Porcji: 1
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 10 dag truskawek mogą być mrożone
- brzoskwinia, ok 15 dag
- kiwi ok 10 dag

Opis przygotowania:
Na mus wybieramy owoce dojrzałe i dorodne.
Truskawki płuczemy, dokładnie osączamy, oczyszczamy z szypułek.
Brzoskwinie myjemy, sparzmy wrzątkiem, obieramy ze skórki. Przekrawamy na pól, wyjmujemy pestki. Umyte kiwi osuszamy i cienko obieramy.
1 truskawkę, mały kawałek brzoskwini i plasterek kiwi zostawiamy do dekoracji. Owoce wkładamy do lodówki by się dobrze schłodziły.
Każdy rodzaj owoców miksujemy oddzielnie i układamy na talerzyku. Deser dekorujemy odłożonymi owocami i podajemy od razu.
Opis / Uwagi:
Jest to porcja dla 1 osoby
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6602 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin