przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wieprzowina na słodko-kwaśno

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 40 dag schabu
- 2 czerwone papryki
- 4 plastry ananasa z puszki
- 3 - 4 suszone grzyby mun
- 2 marchewki
- 1 por
- 2 cebule dymki

Dodatki:
- sos sojowy
- keczup
- mąka ziemniaczana
- natka zielonej pietruszki
- ocet winny
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Grzyby zalać przegotowaną wodą, odstawić na 20 minut.
Mięso i paprykę pokroić w paski.
Marchew obrać i pokroić w słupki. por i dymkę pokroić na talarki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron.
Dodać warzywa i smażyć 5 minut.
Dodać 3 łyżki keczupu, łyżkę octu, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem.
Plastry ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby pokroić w cienkie paski. Do mięsa z warzywami włożyć ananasa i grzyby. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszać z kilkoma łyżkami zalewy z ananasa, walc na patelnię i mieszając zagotować. Gotować jeszcze przez 5 minut. Posypać natką.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4499 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin