Schabowe z boczniaków |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 5.00 Składniki: - 80 dag boczniaka
- 2 jajka
- pieprz
- mąka
- bułka tarta
- tłuszcz
|
Opis przygotowania: Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6 cm. Osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta. Następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w mące, potem w jajkach roztrzepanych z łyżką wody i na końcu - w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3 - 4 minuty z obu stron.
Po zdjęciu z ognia doprawić solą i pieprzem.
podawać z ziemniakami piure i zasmażaną kapustą. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6114 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |