Likier kawowo kakaowy |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 8 czubatych łyżeczek mleka w proszku (niebieskie)
- 1 i ½ szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 4 łyżeczki kawy Inka
- 4 łyżeczki kakao
- 1/2 l wódki
|
Opis przygotowania: Zaparzyć kawę, wystudzić i wlać do miksera.
Dodać mleko w proszku i zmiksować.
Następnie dodać cukier waniliowy, kawę Inka, kakao i cukier puder. Ponownie zmiksować.
Powolnym strumieniem wlewać wódkę jednocześnie miksując masę. Przecedzić i zlać do butelek.
Przechowywać w temperaturze pokojowej |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4767 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |