|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Muszle makaronowe ze szpinakiem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 30 dag makaronu conchiglione (duże muszle)
- 50 dag szpinaku (świeżego lub mrożonego)
- 10 dag sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- 2,5 dag masła
- serem camembert lub brie
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
|
Opis przygotowania: Świeży szpinak opłukać, usunąć ogonki, dusić do miękkości. Mrożony rozmrozić, dusić do chwili, aż wyparuje cała woda.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku przed końcem duszenia. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do szpinaku, gdy nieco przestygnie.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku na półtwardo. Delikatnie odcedzić na sicie, przelać zimną wodą.
Camembert (lub brie) pokroić w kostkę.
Każdą muszlę napełnić farszem szpinakowym, układać na natłuszczonej formie do zapiekania. Obłożyć wiórkami masła i kostkami sera pleśniowego. Zapiekać ok 10 minut w temperaturze 180 stopni C. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 11515 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|