Bretonka |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: - 1,5 szklanki fasoli Jaś
- 10 dag wędzonego boczku
- 15 dag kiełbasy
- 1 cebula
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1/2 łyżeczki majeranku
- 1 listek laurowy,listek maggi (może być mrożony)
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
|
Opis przygotowania: Umytą i moczoną kilka godzin fasolę ugotować do miękkości.
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w półplasterki kiełbasę, dodać do fasoli. Następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić zimną wodą, wymieszać z fasolą. Dodać przecier i przyprawy. Zagotować |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 7419 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |