przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kolorowa sałatka z kapusty

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1/4 główki czerwonej kapusty
- 1/4 główki białej kapusty
- 1 pęczek dymki
- 10 dag orzechów włoskich
- 3 łyżki oliwy
- sok z połowy cytryny
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- sól

Opis przygotowania:
Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do osobnych naczyń. Zalać wrzącą wodą, a następnie dokładnie osączyć. oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
Dymkę oczyścić i drobno pokroić, orzechy bardzo drobno posiekać.
sok z cytryny wymieszać z oliwą. Gdy oba rodzaje kapusty wystygną, wymieszać je, a następnie delikatnie połączyć z dymką i orzechami.
Przełożyć do salaterki. polać przygotowanym sosem i doprawić pieprzem.
przed podaniem sałatkę schładzamy.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 8636 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin