Trufle migdałowe |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/2 kostki masła
- 1 czubata łyżka cukru pudru
- 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego
- 25 dag pół-gorzkiej glazury czekoladowej lub tabliczki czekolady
- 5 łyżek likieru migdałowego
- zrumienione, pokrojone migdały
Polewa:
- glazura czekoladowa
- lub tabliczka mlecznej czekolady
|
Opis przygotowania: Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na krem. Rozpuszczoną glazurę lub czekoladę rozetrzeć z masą maślaną i likierem migdałowym i natychmiast wyciskać 9 woreczka albo specjalnej szprycy). Polewać rozpuszczoną czekoladą. na każdej trufli ułożyć kilka kawałków migdałów. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4516 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |