przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Babka ziemniaczana z pieczarkami

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 cebule
- 5 dag żółtego sera
- 25 dag pieczarek
- 2 jaja
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tartej bułki
- sól
- pieprz do smaku
- łyżka tłuszczu do posmarowania formy

Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać i opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą.
Ugotować pod przykryciem.
Odcedzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Oczyszczoną cebulę oraz pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle. Połączyć z ziemniakami.
Dodać żółtka i ubitą z białek pianę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać.
Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Posypać startym żółtym serem.
Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku, aż ser się zrumieni.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 10360 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 2)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a termar

Dodał/a termar






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin