przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wino grzane

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 300 ml białego wytrawnego wina
- 2 żółtka
- 5 dkg cukru pudru
- 5 dkg cytryny
- 0.25 laski wanilii

Opis przygotowania:
Wino zagotować z drobno pokrajaną wanilią, przecedzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wlewać powoli gorące wino szybko mieszając trzepaczką, podgrzać do temperatury 80°C. Następnie nalać do szklaneczek, wrzucić po plasterku obranej cytryny.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5186 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin