| Pomarańczowe pralinki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 25 dag masy kakaowej lub czekolady
 - 2 jajka
 - 25 dag cukru
 - 2 łyżki mąki kukurydzianej
 - 2 łyżki masła
 - skórka pomarańczowa cieniutko skrojona w paseczki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozprowadzić grubą warstwą na pergaminie, pozostawić do zastygnięcia.
 Foremką lub kieliszkiem wykroić kółka, schłodzić w lodówce.
 Wymieszać pozostałe składniki, wstawić na mały ogień i ubijać, aż krem się zagotuje.
 Schłodzonym kremem przekładać czekoladowe kółka, składać po 2 kółka i udekorować skórką z pomarańczy.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Uwaga:  pomarańczę bardzo starannie umyć i ostrym nożem kroić wąskie paseczki skórki
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 6194 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |