Pomarańczowe pralinki |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dag masy kakaowej lub czekolady
- 2 jajka
- 25 dag cukru
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki masła
- skórka pomarańczowa cieniutko skrojona w paseczki
|
Opis przygotowania: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, rozprowadzić grubą warstwą na pergaminie, pozostawić do zastygnięcia.
Foremką lub kieliszkiem wykroić kółka, schłodzić w lodówce.
Wymieszać pozostałe składniki, wstawić na mały ogień i ubijać, aż krem się zagotuje.
Schłodzonym kremem przekładać czekoladowe kółka, składać po 2 kółka i udekorować skórką z pomarańczy. |
|
Opis / Uwagi: Uwaga: pomarańczę bardzo starannie umyć i ostrym nożem kroić wąskie paseczki skórki |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 5641 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |