przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Orzechowe torciki

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 15
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 125 g masła
- 125 g cukru
- 2 żółtka
- cukier waniliowy
- 175 g mąki
- szczypta soli

Nadzienie:
- 100 g posiekanych migdałów
- 50 g posiekanych orzechów laskowych
- 100 g posiekanych orzechów włoskich
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki śmietany
- 4 łyżki cukru

Opis przygotowania:
Z podanych składników wyrób ciasto, podziel na 2 części i włóż na 5 dni do zamrażalnika.
Przygotuj formy do babeczek o średnicy 5 cm.
Wyłóż je ciastem i piecz w piekarniku w temperaturze 200stopni C. Migdały i orzechy podpiecz bez tłuszczu na patelni.
W osobnym rondlu rozpuść cukier i miód, aż powstanie płynna masa. Dodaj śmietanę i orzechy, wymieszaj.
Do każdej foremki wlej łyżkę masy orzechowej i piecz w gorącym piekarniku około15 min, aż zbrązowieje.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 3825 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin