Torcik pomarańczowy - dla diabetyków |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
- 5 czubatych łyżek mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki margaryny
- 1 łyżka fruktozy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- tłuszcz do blachy
Na nadzienie:
- 15 dag twarożku
- 1 szklanka nektaru pomarańczowego
- 1 opak budyniu waniliowego
- 3 łyżeczki fruktozy
- 1 puszka mleka skondensowanego
|
Opis przygotowania: Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować.
Wyciąć 16 kółek (o średnicy 7 cm).
Ułożyć na nasmarowanej - tłuszczem blasze, posmarować skondensowanym mlekiem.
Piec 10 minut w temp. 200 stopni C.
Rozprowadzić budyń odrobiną nektaru.
Zagotować resztę nektaru, dodać budyń, jeszcze raz zagotować. Doprawić fruktozą.
Ostudzić, mieszając.
Połączyć z twarożkiem.
Napełnić szprycę masą, wyciskać, łącząc ze sobą po 2 ciasteczka.
Udekorować. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4991 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |