przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torcik pomarańczowy - dla diabetyków

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Ciasto:
- 5 czubatych łyżek mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki margaryny
- 1 łyżka fruktozy
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- tłuszcz do blachy

Na nadzienie:
- 15 dag twarożku
- 1 szklanka nektaru pomarańczowego
- 1 opak budyniu waniliowego
- 3 łyżeczki fruktozy
- 1 puszka mleka skondensowanego

Opis przygotowania:
Zagnieść ciasto, cienko rozwałkować.
Wyciąć 16 kółek (o średnicy 7 cm).
Ułożyć na nasmarowanej - tłuszczem blasze, posmarować skondensowanym mlekiem.
Piec 10 minut w temp. 200 stopni C.
Rozprowadzić budyń odrobiną nektaru.
Zagotować resztę nektaru, dodać budyń, jeszcze raz zagotować. Doprawić fruktozą.
Ostudzić, mieszając.
Połączyć z twarożkiem.
Napełnić szprycę masą, wyciskać, łącząc ze sobą po 2 ciasteczka.
Udekorować.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4991 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin