Sałatka kukurydziano-ananasowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 puszki (425 ml) kukurydzy
- 2 puszki (425 ml) czerwonej fasolki
- 1 puszka (580 ml) ananasów (w krążkach)
- 1,5 pojemnika (30 dag) kwaśnej śmietany
- 2 - 3 pory sałatkowe
- sól
- pieprz
- cukier
|
Opis przygotowania: Oczyścić i umyć pory, pokroić w cienkie krążki. Blanszować przez 2 minuty w osolonej wodzie, dobrze osączyć na sitku. Odsączyć fasolkę, kukurydzę i ananasy. Jeden krążek ananasa odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić, a następnie rozmiksować. Wymieszać mus owocowy z kwaśną śmietaną, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. |
|
Region: Pozostałe |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4955 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |