| Czekoladowe kulki | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwyCzas: 40 min.
 Głosów: 0Ocena: 0.00
- 2 tabliczki czekolady
 - 1/5 litra bitej śmietany
 - 10 dag margaryny
 - 5 łyżek cukru
 - 3 żółtka
 - kolorowa posypka
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodając cukier i margarynę . Przestudzić. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka i śmietanę, dobrze wymieszać. Wstawić na 20 min do lodówki.
 Formować kulki i obtaczać w posypce.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  kucharzyk17 | 
	| Przepis czytano już 6704 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |