Czekoladowe kulki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 tabliczki czekolady
- 1/5 litra bitej śmietany
- 10 dag margaryny
- 5 łyżek cukru
- 3 żółtka
- kolorowa posypka
|
Opis przygotowania: Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w rondelku na małym ogniu, dodając cukier i margarynę . Przestudzić. Do lekko ciepłej masy dodać żółtka i śmietanę, dobrze wymieszać. Wstawić na 20 min do lodówki.
Formować kulki i obtaczać w posypce. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharzyk17 |
Przepis czytano już 5989 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |