przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kanapki dekoracyjne

Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: wiele
Głosów: 12
Ocena: 3.00
Składniki:
- bułka wrocławska lub bagietka
- masło czerwone ( w przepisach)
- masa z pieczeni lub gotowanego mięsa ( w przepisach)
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 ogórki kwaszone
- zielone listki (młode) pora

Opis przygotowania:
Bułkę pokroić w pasy, posmarować pasy czerwonym masłem.
wzdłuż każdego pasa ułożyć przy jednym boku wałeczek z masy mięsnej, a obok cząstki ugotowanych na twardo jajek.
Na pozostałej, wolnej przestrzeni ułożyć podłużne paski obranego ogórka.
Masę ozdobić wetkniętą jodełką z liścia pora, na każdej cząstce jajka zrobić kropkę czy kleksa z koncentratu pomidorowego.
Pasy bułki pokroić w poprzek na kwadraty lub trójkąty i w takiej
samej kolejności ułożyć na tacy wyścielonej białą serwetką lub na płaskim półmisku porcelanowym, albo szklanym.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 21069 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin