Kanapki dekoracyjne |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: wiele Głosów: 12 Ocena: 3.00 Składniki: - bułka wrocławska lub bagietka
- masło czerwone ( w przepisach)
- masa z pieczeni lub gotowanego mięsa ( w przepisach)
- 4 jaja ugotowane na twardo
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 - 3 ogórki kwaszone
- zielone listki (młode) pora
|
Opis przygotowania: Bułkę pokroić w pasy, posmarować pasy czerwonym masłem.
wzdłuż każdego pasa ułożyć przy jednym boku wałeczek z masy mięsnej, a obok cząstki ugotowanych na twardo jajek.
Na pozostałej, wolnej przestrzeni ułożyć podłużne paski obranego ogórka.
Masę ozdobić wetkniętą jodełką z liścia pora, na każdej cząstce jajka zrobić kropkę czy kleksa z koncentratu pomidorowego.
Pasy bułki pokroić w poprzek na kwadraty lub trójkąty i w takiej
samej kolejności ułożyć na tacy wyścielonej białą serwetką lub na płaskim półmisku porcelanowym, albo szklanym. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 21069 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |