Szyszki |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: 10 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - cukierki krówki 1/2 kg
- margaryna 1 kostka
- ryż preparowany 2 torebki
- kakao
|
Opis przygotowania: Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, dodać ryż i kakao, wymieszać,
Łyżką formować gorącą masę w szyszki.
Układać na pergaminie. Ostudzić.
Po ostudzeniu nadają się do spożycia. wystudzić. |
|
Opis / Uwagi: Uważać, by nie topić krówek za długo bo skarmelizują się za mocno i szyszki będą bardzo twarde. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 6416 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |