przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szyszki


Poziom: b. łatwy
Czas: 40 min.
Porcji: 10
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- cukierki krówki 1/2 kg
- margaryna 1 kostka
- ryż preparowany 2 torebki
- kakao

Opis przygotowania:
Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, dodać ryż i kakao, wymieszać,
Łyżką formować gorącą masę w szyszki.
Układać na pergaminie. Ostudzić.
Po ostudzeniu nadają się do spożycia. wystudzić.
Opis / Uwagi:
Uważać, by nie topić krówek za długo bo skarmelizują się za mocno i szyszki będą bardzo twarde.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 6059 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin