Cukinia po meksykańsku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dag młodej cukinii
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- 2 pomidory
- 20 dag kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki masła
- sól
- czarny pieprz
- sproszkowane chili do smaku
|
Opis przygotowania: Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić wraz z łupiną w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Umytą paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. W rondlu rozgrzać masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić rozdrobnione warzywa. Chwilę poddusić. Doprawić solą, pieprzem i chili. Dusić dalej do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodać osączoną z zalewy kukurydzę. Podawać z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 6748 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |