przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cukinia po meksykańsku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dag młodej cukinii
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- 2 pomidory
- 20 dag kukurydzy konserwowej
- 2 łyżki masła
- sól
- czarny pieprz
- sproszkowane chili do smaku

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć. Obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Cukinię umyć i pokroić wraz z łupiną w cienkie plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Umytą paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. W rondlu rozgrzać masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić rozdrobnione warzywa. Chwilę poddusić. Doprawić solą, pieprzem i chili. Dusić dalej do miękkości warzyw. Pod koniec duszenia dodać osączoną z zalewy kukurydzę. Podawać z placuszkami kukurydzianymi lub ryżem ugotowanym na sypko.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 6292 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin