przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poncz pomarańczowy

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 500 ml wody
- 250 ml rumu
- 250 dkg cukru kryształu
- 50 dkg pomarańcz
- 10 dkg cytryn
- cynamon i wanilia do smaku

Opis przygotowania:
Cytryny i pomarańcze umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na tarce o drobnych otworach, dodać do wody razem z cukrem i przyprawami, zagotować, przecedzić, wystudzić, połączyć z rumem, sokiem z wyciśniętych cytryn i pomarańcz. Podawać z wysokich szklaneczkach z lodem.
Przepis czytano już 6682 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin