przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczeń z baraniny w ziołach

Poziom: średni
Czas: ponad 2 godz.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- udziec barani
- 4-5 ząbków czosnku
- łyżeczka tymianku
- łyżeczka rozmaryny
- łyżeczka cząbru
- łyżeczka bazylii
- łyżeczka szałwii
- ½ szkl. białego wytrawnego Ina
- sól
- 2 łyżki masła

Opis przygotowania:
Mięso zbić wałkiem po czym natrzeć mieszanka ziół, oprószyć solą i natrzeć jeszcze czosnkiem, odstawić w chłodne miejsce na 3-4 godz.
Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego wsmarowanego tłuszczem, obłożyć go plasterkami masła i skropić winem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 2 godz. często polewając sosem z pieczenia.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 7344 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin