Fale Dunaju |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 6 jaj
- 20 dag cukru
- 30 dag mąki
- 1 kostka margaryny Palmy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5kg jabłek pokrojonych w ósemki
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mleka
|
Opis przygotowania: Margarynę + żółtka + cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę, wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć na blachę, do drugiej połowy dodać mleko i kakao. Nałożyć na pierwsze ciasto. Na to wyłożyć jabłka i upiec.
Krem:
3/4 l mleka
2 budynie śmietankowe
1 kostka margaryny Palmy
6 łyżek cukru
Budyń ugotować w 3/4szkl mleka. Wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem. Połączyć ucierając z budyniem.
smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 5950 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |