Kolorowa magia |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.33 Składniki: - 5 jaj
- 1/2 l mleka
- 3/4 szkl. cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki tortowej
- 1 kostka margaryny Palmy lub masła
- 500 ml Kremówki
- 3 galaretki wiśniowe
- puszka brzoskwiń
|
Opis przygotowania: 1. Upiec biszkopt z 5 jaj.
2. Sporządzić krem budyniowy:
1/2 l mleka
3/4 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami ) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę Margaryny utrzeć dodając po trosze przestudzony budyń.
4-5 Brzoskwiń pokroić w drobniutką kosteczkę.
Połączyć z masą. Wyłożyć na biszkopt.
3. Sporządzić ptasie mleczko:
2 Galaretki wiśniowe ugotować w 0,5l wody, schłodzić. Kremówkę ubić, dodawać tężejącą galaretkę. Wylać ptasie mleczko na masę budyniową i włożyć ciasto do lodówki.
4. Pozostałe brzoskwinie pokroić w paski i wyłożyć na tężniejące ptasie mleczko.
5. Ugotować 1 galaretkę wiśniową wg przepisu podanego na opakowaniu. Wylać na ułożone brzoskwinie. Ciasto włożyć do lodówki. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 6111 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |