przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rybka w occie

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 8,10
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 kg ryby pangi
- 1 kg cebuli
- 1 szkl. octu
- 1,5 l wody
- 3 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka soli
- ziele angielskie
- liść laurowy
- jałowiec
- mąka
- bułka tarta
- jajka
- cytryna
- przyprawa do ryb
- olej do smażenia

Opis przygotowania:
Ryby posypać przyprawą,pokropić cytryną. Rybę oprószyć w mące w jajku i w bułce tartej smażyć na oleju. Ugotować wodę z cebulą około 15 min. dodać przyprawy. Letnią wodą zalać upieczone ryby i pozostawić do przegryzienia około 2 dni.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  rafaello
Przepis czytano już 8007 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin