Banany z miodem |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 5 Ocena: 3.20 Składniki: - 4 małe banany
- 4 - 8 łyżeczek płynnego miodu (wg gustu)
- 50 g migdałowych płatków lub sezamu
- olej do głębokiego smażenia
Ciasto:
- 1 szkl. mąki
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 szkl. wody
- 1 jajko
|
Opis przygotowania: Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji.
Odstawić na 30 min., żeby wyrosło. Banany obrać, przekroić wzdłuż na
pół i obtoczyć w cieście. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem.
Serwować ciepłe. |
|
Opis / Uwagi: Są pyszne i szybko je się przygotowuje |
|
Region: Kuchnia chińska |
Sposób przygotowania: Smażone |
Źródło: Kulinarny Atlas Świata |
|
Przepis został dodany przez: lelcia1996 |
Przepis czytano już 7846 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |