Sałatka z zupką chińską i piersiami z kurczaka |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: ok.3 porcje Głosów: 6 Ocena: 4.00 Składniki: - 1 kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 3 piersi z kurczaka
- 2 zupki chińskie (łagodne)
- majonez
- pieprz
- sól
- 4 ogórki korniszony
|
Opis przygotowania: Pokrojoną kapustę pekińską posolić. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu, następnie na tłuszczu który pozostał na patelni podsmażyć (uważać, aby nie przypalić) pokruszone zupki chińskie z przyprawami jaka jest w opakowaniu (bez części oleistej). Po wystygnięciu wrzucić do kapusty. Dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz odsączoną kukurydzę. Wymieszać z majonezem i doprawić wedle uznania solą oraz pieprzem. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis został dodany przez: joannap13 |
Przepis czytano już 7813 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |