Roster śliwkowy |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 45 dag śliwek
- 2-3 łyżki cukru
- 3 goździki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka masła do smażenia
- kilka łyżek wody lub białego wina
|
Opis przygotowania: Śliwki pozbawić pestek, przesmażyć na odrobinie zbrązowionego masła, zalać niewielka ilością wody lub wina. Posłodzić. Dodać goździki i cynamon. Dusić, aż owoce zaczną pływać w gęstym sosie.
Roster udaje się też z mrożonych śliwek - podczas smażenia nie trzeba ich podlewać wodą czy winem, wystarczy bowiem sok spod rozmrożonych owoców. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 5401 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |