przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z kapusty pekińskiej z pomarańczowym vinegretem

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
- 50 dkg kapusty pekińskiej
- 25 dkg marchwi
- 2 winne jabłka
- 10 łyżek soku z pomarańczy
- 6 łyżek soku z cytryn
- 1 łyżka miodu
- sól,
- świeżo zmielony pieprz
- 8 łyżek oleju
- 5 dkg rodzynek
- 4 dkg posiekanych migdałów (mogą być płatki migdałowe)

Opis przygotowania:
Kapustę pokroić w cienkie paski. Marchew obrać i zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Zetrzeć jedno jabłko. Wymieszać sok z pomarańczy z sokiem z cytryn, miodem, solą i pieprzem, olejem. Połączyć z kapustą, marchwią, jabłkiem. Wymieszać, pozostawić do zmacerowania. Rodzynki sparzyć, migdały uprażyć na suchej patelni. Dodać do surówki. Pozostałe jabłko pokroić w plasterki i udekorować nimi surówkę.
Przepis został dodany przez:  d3molka
Przepis czytano już 6285 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin