| Spaghetti carbonara | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 20 min.
 Głosów: 5Ocena: 4.20
- boczek
 - oliwa
 - 1 papryczka peperoncini
 - ok 100 ml śmietany
 - natka pietruszki
 - 1 jajko na osobę
 - parmezan ( im więcej tym sos będzie bardziej gęsty)
 - sól, pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Pokrojony w kostkę boczek usmażyć na patelni z oliwą i peperoncini. Gdy będzie nieco przyrumieniony dolać kieliszek śmietany.
 Osobno: rozbełtać natkę pietruszki + 1 żółtko na osobę. Na koniec dodać starty parmezan.
 Ugotować spaghetti. Ugotowany makaron dodać do boczku na patelni i zmieszać wraz z żółtkami pietruszką i parmezanem. Dusić wszystko około 5 minut
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  milovia | 
	| Przepis czytano już 11441 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |