przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Spaghetti Aglio Olio Peperoncino

Poziom: b. łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 300 g spaghetti
- 4 ząbki czosnku
- pół szklanki oliwy
- 1 papryczka chilli
- natka pietruszki
- sól

Opis przygotowania:
Gotujemy spaghetti w osolonej wodzie na al dente.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy poszatkowany czosnek ( nie może się zbyt zbrązowieć). Szatkujemy pietruszkę, papryczkę czyścimy z nasion i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnię wrzucamy uprzednio ugotowany makaron i mieszamy. Podajemy na podgrzanych talerzach.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis został dodany przez:  milovia
Przepis czytano już 7464 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin