Spaghetti Aglio Olio Peperoncino |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 300 g spaghetti
- 4 ząbki czosnku
- pół szklanki oliwy
- 1 papryczka chilli
- natka pietruszki
- sól
|
Opis przygotowania: Gotujemy spaghetti w osolonej wodzie na al dente.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy poszatkowany czosnek ( nie może się zbyt zbrązowieć). Szatkujemy pietruszkę, papryczkę czyścimy z nasion i kroimy na mniejsze kawałeczki. Na patelnię wrzucamy uprzednio ugotowany makaron i mieszamy. Podajemy na podgrzanych talerzach. |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: milovia |
Przepis czytano już 7464 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |