przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kotlety schabowe

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 10
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 1,5 kg schab
- vegeta
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- pół szklanki wody gazowanej
- 3 szklanki bułki tartej
- szczypta pieprzu
- masło w płynie do smażenia

Opis przygotowania:
Schab pokroić na plastry,następnie rozbić na cienkie kotlety i przyprawić vegetą. Jajka rozbić dodać wody gazowanej i pieprzu dokładnie roztrzepać. Kotlety panierować w mące jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju (średnia temperatura ognia), na złoty kolor.
Opis / Uwagi:
Można podawać z sadzonym jajkiem jak i majonezem (popularne w Niemczech).
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc
Przepis czytano już 8222 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin