Kotlety schabowe |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 10 Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 1,5 kg schab
- vegeta
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- pół szklanki wody gazowanej
- 3 szklanki bułki tartej
- szczypta pieprzu
- masło w płynie do smażenia
|
Opis przygotowania: Schab pokroić na plastry,następnie rozbić na cienkie kotlety i przyprawić vegetą. Jajka rozbić dodać wody gazowanej i pieprzu dokładnie roztrzepać. Kotlety panierować w mące jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju (średnia temperatura ognia), na złoty kolor. |
|
Opis / Uwagi: Można podawać z sadzonym jajkiem jak i majonezem (popularne w Niemczech). |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: katarzynaszwarc |
Przepis czytano już 8222 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |