| Barszcz ukraiński | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 120 min.
 Porcji: 10
 Głosów: 3Ocena: 2.00
- 1 bakłażan
 - 1cukinia
 - puszka fasoli białej
 - 2 duże buraki czerwone
 - 6 ziemniaków
 - 3 marchewki
 - 1 cebula
 - pół glówki bialej kapusty
 - śmietana
 - oliwa z oliwek
 - koncentrat barszczu czerwonego
 - liść laurowy
 - ziele angielskie
 - ocet
 - vegeta
 - cukier
 - pół kilo żeberek wieprzowych
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Żeberka obgotowujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Szatkujemy białą kapustę, cukinię, bakłażan, ziemniaki, marchewkę, buraczek kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Kiedy żeberka są obgotowane dodajemy najpierw buraczek a następnie ziemniaki i marchewkę. Cukinię i bakłażan smażymy do miękkości i dodajemy do zupy. W tym samym czasie dodajemy kapustę. Gdy warzywa będą miękkie to wlewamy łyżkę octu. Dodajemy biała fasolę. Cebulę podsmażamy na patelni po czym wlewamy do  zupy. Jeśli kolor jest nie ciekawy dolewamy koncentratu barszczu. Gotujemy jeszcze 5 min. Ściągamy z ognia,kiedy trochę ostygnie  zabielamy śmietaną.
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc | 
	| Przepis czytano już 9320 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |