przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos guacamole

Poziom: średni
Czas: 10 min.
Porcji: 8
Głosów: 1
Ocena: 3.00
Składniki:
- 2 avocado - kupując avocado najlepsze są bardzo miękkie owoce - twarde są niedojrzale
- 1 cytryna
- 1 pomidor
- 1cebula - obojętnie czy czerwona czy biała
- 2 ostre papryczki chili czy czuszki
- 1 limonka

Opis przygotowania:
Z avocado usuwam pestki miąższ, rozdrabniam widelcem i polewam sokiem z cytryny.
Cebule siekam, pomidora wyparzam, siekam, z czuszek usuwam gniazda nasienne i siekam.
Składniki sosu mieszam a limonkę kroimy na ćwiartki i używamy do polania sosu i potrawy, z którą będziemy jeść ten sos np taco lub tortille.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 7570 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a agnieszkakarlik






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin