Sos guacamole |
|
Poziom: średni Czas: 10 min. Porcji: 8 Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: - 2 avocado - kupując avocado najlepsze są bardzo miękkie owoce - twarde są niedojrzale
- 1 cytryna
- 1 pomidor
- 1cebula - obojętnie czy czerwona czy biała
- 2 ostre papryczki chili czy czuszki
- 1 limonka
|
Opis przygotowania: Z avocado usuwam pestki miąższ, rozdrabniam widelcem i polewam sokiem z cytryny.
Cebule siekam, pomidora wyparzam, siekam, z czuszek usuwam gniazda nasienne i siekam.
Składniki sosu mieszam a limonkę kroimy na ćwiartki i używamy do polania sosu i potrawy, z którą będziemy jeść ten sos np taco lub tortille. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 7570 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |