Wiosenna ze szparagami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4-6 Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 1/2 pęczka młodej marchewki
- 1 pęczek rzodkiewki
- 25 dag młodych zielonych szparagów
- 20 dag selera naciowego
- 10 dag strączków groszku
- liście sałaty
- 3 łyżki octu winnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki śmietany
- 1/2 łyżeczki musztardy
- odrobina cukru
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Marchewki umyj i obierz, szparagom odetnij końcówki, seler pokrój. Warzywa gotuj wraz z groszkiem w osolonej wodzie 5-6 minut potem przelej zimną wodą i odsącz.
Rzodkiewki pokrój, sałatę porwij.
Składniki wymieszaj w salaterce.
Ocet wymieszaj z sokiem z cytryny, śmietaną i musztardą, dopraw cukrem, solą, pieprzem, wymieszaj i skrop warzywa. Podawaj od razu. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 4653 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |