przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa szpinakowa


Poziom: b. łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku świeżego lub mrożonego
- 2 marchewki
- 1 zabek czosnku
- 1 kostka rosołowa
- 3 łyżki słodkiej śmietany 30%
- 4 jajka
- kawałeczek surowego boczku

Opis przygotowania:
Przygotować wywar. Zagotować litr osolonej wody z kostką rosołową oraz pokrojoną w plasterki marchewką.
Ugotować jajka na twardo.
Boczek pokroić w drobniutkie kosteczki i usmażyć na patelni.
Szpinak podsmażyć na patelni razem z drobno posiekanym czosnkiem - lekko posolić i wrzucić do gotowego wywaru.
Wszystko zmiksować aby powstala kremowa konsystencja, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
Jajko kroimy w talerzu na mniejsze kawałki i zalewamy zupą po czym posypujemy usmażonym wcześniej boczkiem.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aska1
Przepis czytano już 6269 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin