Zupa szpinakowa |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 30 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 1 opakowanie szpinaku świeżego lub mrożonego
- 2 marchewki
- 1 zabek czosnku
- 1 kostka rosołowa
- 3 łyżki słodkiej śmietany 30%
- 4 jajka
- kawałeczek surowego boczku
|
Opis przygotowania: Przygotować wywar. Zagotować litr osolonej wody z kostką rosołową oraz pokrojoną w plasterki marchewką.
Ugotować jajka na twardo.
Boczek pokroić w drobniutkie kosteczki i usmażyć na patelni.
Szpinak podsmażyć na patelni razem z drobno posiekanym czosnkiem - lekko posolić i wrzucić do gotowego wywaru.
Wszystko zmiksować aby powstala kremowa konsystencja, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
Jajko kroimy w talerzu na mniejsze kawałki i zalewamy zupą po czym posypujemy usmażonym wcześniej boczkiem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: aska1 |
Przepis czytano już 6269 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |