Makaron penne z peperoncino i oliwkami |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: od 3 do 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 40 dag makaronu penne
- 2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)
- łyżka posiekanej natki
- 20-24 zielone oliwki bez pestek
- 1-2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1-2 peperoncino
- sól
- makaron
|
Opis przygotowania: Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Strąki pokrój w paski. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż ząbek czosnku, peperoncino i pokrojoną paprykę. Do wazy wlej resztę oliwy, wrzuć przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez peperoncino i czosnku). Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawaj. |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: eba100 |
Przepis czytano już 6969 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |