przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron penne z peperoncino i oliwkami


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: od 3 do 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 40 dag makaronu penne
- 2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)
- łyżka posiekanej natki
- 20-24 zielone oliwki bez pestek
- 1-2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 1-2 peperoncino
- sól
- makaron

Opis przygotowania:
Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Strąki pokrój w paski. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż ząbek czosnku, peperoncino i pokrojoną paprykę. Do wazy wlej resztę oliwy, wrzuć przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez peperoncino i czosnku). Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawaj.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis został dodany przez:  eba100
Przepis czytano już 6969 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin