| Makaron penne z peperoncino i oliwkami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  od 3 do 4Głosów: 1Ocena: 5.00
- 40 dag makaronu penne
 - 2 papryki (1 czerwona i 1 żółta)
 - łyżka posiekanej natki
 - 20-24 zielone oliwki bez pestek
 - 1-2 ząbki czosnku
 - 4 łyżki oliwy
 - 1-2 peperoncino
 - sól
 - makaron
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wytnij gniazda nasienne i białe ścianki z papryk. Strąki pokrój w paski. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż ząbek czosnku, peperoncino i pokrojoną paprykę. Do wazy wlej resztę oliwy, wrzuć przekrojone na połówki oliwki, natkę i podsmażoną paprykę (bez peperoncino i czosnku). Wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawaj.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  eba100 | 
	| Przepis czytano już 7674 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |