Ciasteczka kruche |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 11 Ocena: 4.64 Składniki: - 1 kg mąki tortowej
- 1 kostka masła (w temp. pokojowej)
- 1 kostka margaryny (w temp. pokojowej)
- 0,5 kg cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 4 jajka (w temp. pokojowej)
- ewentualnie kakao
|
Opis przygotowania: Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Wyrobić ciasto na jednolitą masę. Rozwałkować, wyciąć kształty. Posmarować blachę masłem lub margaryną. Piec ok. 20min w temp. 180/200 stopni. Ciasteczka muszą się ładnie zarumienić.
Do ciasta można dodać gorzkie kakao, ciastka będą wtedy kakaowe. Najlepiej zrobić pół na pół. |
|
Opis / Uwagi: Bardzo prosty przepis, każdy początkujący na pewno sobie poradzi. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 10711 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 2) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |