Rafaello |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - biszkopt z 7 jaj
- 1 l kremówki
- trochę mleka
- 1/4l adwokata
- migdały w płatkach
- kokos
- biała czekolada
- żelatyna
- 4 łyżki cukru
- 2 cukry waniliowe
|
Opis przygotowania: Biszkopt przekroić na dwie części. Pierwszą grubszą i drugą cieńszą. Posmarować adwokatem
Litr kremówki ubić na sztywno z cukrami waniliowymi i 4 łyżkami czubatymi cukru. Do ubitej śmietany dodajemy 2-3 łyżki namoczonej w zimnej wodzie i rozpuszczonej w gorącej wodzie przestudzoną żelatynę. Dobrze mieszamy mikserem. Następnie do śmietany dodajemy 2 setki adwokata, płatki migdałowe i kokos ( trochę kokosu i płatków pozostawiamy na posypanie wierzchu ciasta). Całość wymieszać delikatnie łyżką. Połowę tej masy wykładamy na grubszy biszkopt, następnie na tę masę kładziemy cienką warstwę biszkoptu. Na to dajemy drugą część masy i wkładamy do lodówki, by stężało. Roztopić białą czekoladę w gorącej kąpieli, dodać trochę mleka i adwokata. Polewą polać całość ciasta i posypać płatkami migdałowymi i kokosem. |
|
|
Przepis został dodany przez: milovia |
Przepis czytano już 5237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 2) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |